termoizolatii spuma poliuretanica

termoizolare pentru case

firma autorizata termoizolatii

Termoizolatii cu spuma poliuretanica - Termoizolare mansarda si pod - Izolare planseu si pereti - Termoizolatie subsoluri si beciuri - Hale si containere.

Spuma poliuretanica

Doua substante lichide sunt amestecate printr-o reactie exoterma si sunt aplicate in straturi multiple direct pe suprafata. Dupa cateva secunde are loc o reactie prin care spuma isi mareste volumul si umple toate spatiile libere. Astfel se creaza o bariera de sigilare dintre interior si exterior.

Spuma poliuretanica are un coeficient de conductivitate termica λ~0.021W/mK si ofera posibilitatea de a fi aplicata in mod continuu, excluzandu-se posibilitatea aparitiei unor punti termice, iar astfel poate fi considerata fara retineri cel mai eficient material izolator.

Spuma poliuretanica asigura o termoizolare cu cel putin 300% mai buna decat vata bazaltica sau polistirenul. Aceasta este folosita si pentru hidroizolatii si este rezistenta la trafic, la socuri mecanice si conditii meteo extreme.

Termoizolare cu spuma poliuretanica

In procesul de termoizolare se poate folosi doua tipuri de spuma poliuretanica, amandoua asigura o calitate superioara. Echipa noastra iti ofera asistenta tehnica in alegerea cele mai bune solutii de termoizolare. Diferentele dintre cele doua tipuri de spuma, vor determina modul in care lucrarea ta se va comporta in timp.

Spuma poliuretanica cu celula deschisa

Este o spuma cu densitate scazuta, cu o performanta termica asemanatoare cu cea a materialelor clasice. Potrivita in special la poduri, pentru umplerea peretilor, a tavanului si a planseului, aceasta spuma permite patrunderea aerului si a umezelii daca nu este aplicata corect.

Spuma poliuretanica cu celula inchisa

Spuma cu celula inchisa este o spuma dura, rigida, cu densitate mare si cu un coeficient de conductivitate termica excelent. Ideala pentru o izolare continua atat in aplicatii comerciale cat si pentru case ce necesita cel mai bun factor de transfer termic si o protectie sporita la umezeala, infiltratii sau mucegai.

Izolare cu spuma poliuretanica

Mansarda si pod

Izolarea mansardei este o operatiune importanta pe care echipa noastra o recomanda pentru a evita pierderile de caldura. Neizolarea mansardei sau izolarea cu materiale de proasta calitate duce la pierderea de pana la 50% din caldura, iar condensul nu va intarzia sa apara. Pentru izolarea mansardelor recomandam folosirea spumei cu celula inchisa, aceasta garantand o sigilare perfecta. Aplica un strat de cel putin 5 cm de spuma, sau chiar de 7-10 cm in functie de zona in care locuiesti.

Ignorarea izolarii podului este o greseala pe care ar trebui sa o eviti. Pentru a obtine o zona de tampon intre exteriorul si interiorul locuintei recomandam izolarea podului casei. In urma acestei operatiuni izolatia de pe planseu se va dovedi a fi mult mai eficienta. Izolarea podul cu spuma poliuretanica iti va prelungi durata de viata a acoperisului, deoarece vei scapa de condens si de efectele negative ale acestuia. Recomanda aplicarea unui strat de cel putin 10 cm de spuma cu celula deschisa.

Avantajele izolarii cu spuma poliuretanica

Performanta termica a fiecarui material se masoara prin coeficientul de conductivitate termica λ si raportat la grosimea aplicata, prin rezistenta termica. Cu cat materialul este mai eficient, cu atat coeficientul de conductivitate va fi mai mic si rezistenta termica va fi mai mare. Spuma poliuretanica are cel mai mic coeficient de conductivitate dintre toate materialele izolatoare.

Etansare perfecta

Pulverizata la temperaturi inalte, spuma poliuretanica adera perfect si formeaza corp comun cu suprafata izolata.

Izolare termica rapida

Operatiunea se realizeaza rapid fara costuri suplimentare, iar din ziua urmatoare vei reduce din costul incalzirii.

Eficienta

Prin reducerea schimbului termic cu exteriorul, caldura de afara nu patrunde in interior spatiul devenind racoros.

Protectie

Componenta chimica a spumei este perceputa ca respingatoare pentru rozatoare.

Rezistenta

Spre deosebire de vata bazaltica sau celuloza, spuma poliuretanica nu se degradeaza in timp.

Protectie la umezeala

Spuma poliuretanica este materialul izolator care combate condensul si mucegaiul, chiar si fara folie anti-condens.

Izolare cu spuma poliuretanica

Planseu si pereti

Indiferent de materialele folosite pentru construirea planseului, importanta izolarii acestuia nu poate fi contestata. Daca locuinta dispune de un pod ce nu beneficiaza de incalzire, caldura se va pierde foarte usor prin planseul neizolat. Astfel atunci cand temperaturile din pod sunt foarte scazute, va aparea condensul.

Pentru izolarea planseului se pot folosi ambele tipuri de spuma poliuretanica. Daca alegi sa folosesti spuma cu celula inchisa, aplica un strat de cel putin 5 cm grosime, sau de 10 cm grosime daca spuma este cu celula deschisa.

Spuma poliuretanica se poate folosi si in izolarea peretilor exterior. Pentru peretii din lemn se foloseste spuma cu celula deschisa astfel incat grinzile sa fie acoperite, in timp ce peretii din BCA, caramida sau beton pot fi izolati cu succes cu un strat de spuma poliuretanica cu celula inchisa de 3-5 cm.

Cum alegem spuma poliuretanica?

Specialistii nostrii va recomanda in functie de destinatia lucrarii un anumit tip de spuma poliuretanica izolatoare si o anumita grosime necesara pentru ca lucrarea sa fie conforma. Pentru a putea alege varianta cea mai potrivita de izolatie cu spuma poliuretanica trebuie sa iei in calcul, tipul materialului pe care se face aplicatia, temperatura din camera pe timp de iarna, costul si eficienta izolatiei. Pentru a te ajuta sa te decizi am compus o lista cu cele mai uzuale aplicatii ale spumei poliuretanice.

Mansarda locuibila

Se recomanda izolare cu minim 7 cm spuma cu celula inchisa.

Pod tehnic

Minim 5 cm spuma cu celula inchisa sau 10 cm spuma cu celula deschisa.

Pereti interiori-exteriori

Se recomanda izolarea cu minim 5 cm spuma cu celula inchisa.

Planseu lemn

Minim 5 cm spuma cu celula inchisa sau 10 cm spuma cu celula deschisa.

Planseu beton

Se recomanda izolarea cu minim 5 cm spuma cu celula inchisa.

Subsol

Se recomanda izolarea cu minim 5 cm spuma cu celula inchisa.

Izolatie hala

Minim 5 cm spuma cu celula inchisa sau 10 cm spuma cu celula deschisa.

Soclu casa

Se recomanda izolarea cu minim 3 cm spuma cu celula inchisa.

Container

Se recomanda izolarea cu minim 5 cm spuma cu celula inchisa.

Izolare cu spuma poliuretanica

Hale si containere

Halele si depozitele sunt cunoscute ca fiind spatii reci cu un grad de umiditate destul de ridicat. Spuma poliuretanica nu numai ca imbunatateste conditiile din interiorul unei hale, ci totodata previne aparitia condensului.

Spuma poliuretanica se aplica rapid pe majoritatea materialelor oferind conditii excelente in urma izolarii. In cazul halelor recomandam folosirea unei spume cu celula inchisa in strat de minim 3 cm sau spuma cu celula deschisa in strat de minim 10 cm grosime.

Containerele sunt din ce in ce mai folosite pentru amenajarea birourilor sau a locuintelor. Acestea sunt foarte racoroase in timpul sezonului rece de aceea izolarea lor este absolut necesara.

Spuma poliuretanica reprezinta cea mai buna alegere pentru izolarea unui container, avand o eficienta foarte sporita. Se recomanda izolarea atat pe interior cat si pe exterior, pentru rezultate excelente.

Iti oferim cea mai buna solutie!

Indiferent de cerinte, spuma poliuretanica se dovedeste a fi alegerea ideala pentru izolare. Nu ezita sa o folosesti si vei beneficia de numeroasele avantaje ce te vor convinge ca ai facut cea mai buna alegere. Versatilitatea este una dintre calitatile spumei poliuretanice, iar astfel aceasta ne ofera posibilitatea de a o aplica aproape oriunde dorim. Pentru a realizarea izolatiei cu spuma poliuretanica este necesar echipament specializat, imbracaminte de protectie si experienta.

Pregatirea

Curatarea si uscarea locului ce urmeaza sa fie izolat, instalarea ancorelor care vor fi folosite pentru montajul gips-cartonului, care va fi instalat dupa plasarea spumei, Ferestrele trebuie sa fie asigurate cu folie.

Aplicarea

Spuma poliuretanica creste rapid, creand un strat strans. Dusul in sine se ruleaza de jos in sus, incepand cu capriori. Trebuie sa etansati in jurul conductelor de ventilatie si ferestre.

Finisarea

Dupa aplicarea spumei aceasta se poate finisa dupa bunul plac urmand ca apoi sa aplicati rigipsul, care se recomanda sa nu fie separat de spuma izolatoare poliuretanica.