Single Blog

Subscribe Newsletter

Future is efficient power vitality and sustainable power source

Spuma poliuretanica cu celula inchisa vs celula deschisa

Spuma poliuretanica este o tehnica eficienta de izolare a casei, atat la exterior, dar mai ales la interior. Nu este suficient sa ne decidem ca vrem sa ne izolam incaperile cu spuma, ci trebuie sa alegem si tipul ideal pentru caracteristicile spatiului nostru. De ce? Pentru ca exista doua tipuri de izolatie cu spume, fiecare destinata locurilor diferite din casa. De aceea, trebuie sa aflam diferentele dintre ele si sa o cumparam pe cea mai eficienta pentru casa noastra.

Izolatie spuma poliuretanica

spuma poliuretanica izolatie

            Spuma poliuretanica este o combinatie de doua substante chimice, anume poliol si diizocianat, care atunci cand sunt omogenizate corespunzator prin agitarea tubului si atunci cand iau contact cu umiditatea din aer, se expandeaza din lichid in spuma moale. Calitatea spumei si durabilitatea ei in timp in fata conditiilor de mediu neprielnice depinde de tipul de celule din care este realizata. Astfel, exista doua feluri de celule si implicit doua tipuri de spuma poliuretanica: cu celula inchisa si celula deschisa.

Spuma poliuretanica cu celula inchisa

            Spuma cu celula inchisa poarta acest nume fiindca celulele din compozitie sunt incapsulate, protejand camera de apa si aer din afara, care pot afecta calitatea tavanului, a peretilor interiori si chiar a podelei. Densitatea celulei inchise este semnificativ mai mare decat a celei deschise, mai exact de 30-40 de kilograme pe metrul cub. Coeficientul de caldura lambda este excelent, motiv pentru care reducerea consumului de curent/caldura este principala calitate. Odata aplicata in zona cu pricina, spuma se intareste, motiv pentru care este numita si spuma rigida. Spuma poliuretanica cu celula inchisa este compacta si nu permite sub nicio forma apei si aerului sa circule pentru crearea condensului si mucegaiului.

            Aplicarea spumei este simpla, deoarece ea se expandeaza circa 2 centimetri odata iesita din tub. Daca vrei sa adaugi doua straturi, lasa sa treaca macar 30 de minute intre aplicari. Spuma se aseaza fie de la stanga la dreapta, fie de sus in jos. Daca iti cade o bucata pe mana, nu-I motiv de ingrijorare, deoarece nu este toxica. Surplusul se taie cu usurinta cu un cutter.

            Grosimea minima trebuie sa fie de 5 centimetri, insa este recomandata o grosime de aproximativ 10 centimetri. Nu uita sa lasi totusi un spatiu intre spuma si rigips, altfel ultimul nu se va lipi. Conform expertilor, cea cu celula inchisa este cu 60% mai eficienta decat cea deschisa.

Spuma poliuretanica cu celula deschisa

            Celula deschisa are o densitate semnificativ mai mica, de doar 8 kg pe metrul cub si cellule incomplete capsulate. Este moale si asemanatoare cu alte metode de izolatie, precum vata minerala de sticla sau bazaltica. Mai poarta numele de spuma flexibila si se adauga in strat mai gros, de macar 10 centimetri. Deoarece aerul trece prin ea si chiar si apa, se foloseste pentru zone mai putin sensibile, precum tavanul sau podeaua. O poti aplica si intre pereti, dar trebuie un strat considerabil, plus loc pentru rigips.

            Se aplica de la stanga la dreapta. Nu te ingrijora daca nu este uniforma, fiindca este mai greu de controlat. Pretul este mai mic decat la celula inchisa, insa si numarul de tuburi necesare este mai mare.

Share This Article :
John Hannah

John Hannah

In pharetra ac ligula sed luctus. Nam efficitur malesuada ante sit amet pharetra. Quisque vulputate eu leo at pharetra. Aliquam et est et ipsum ullamcorper volutpat at non risus. Nulla facilisi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *